post

Eelmisel nädalal oli Mustris tore päev. Korraldasime värvimise töötoa, et katsetada uusi värve, mida Muster nüüd oma riiulitel pakub.

Ega me mingit suvalist asja oma naistele soovitama hakka. Ikka kõige parem, ilusam ja kvaliteetsem. Kõigepealt peame aga ise selles veenduma, et oskaksime oma kliente läbi selle kogemuse suunata. Nõnda saimegi võimaluse ise proovida, kas see ikka on nii nagu rõõmustavad reklaamlaused lubavad.

Vintro värvide sünnilugu ulatub mõne aasta tagusesse aega ja saab alguse Inglismaal Harrogate väikelinnast, kus asub Jason ja Sandy Clare ´i väike mööbliäri. Esialgu tegeles see pisike kauplus peamiselt sisustuse müügiga, pakkudes sinna kõrvale ka mõningast sisekujundusalast nõustamist. Aja möödudes tekkis üha enam kliente, kes olid huvitatud oma olemasoleva mööbli uuendamisest ja isikupärasemaks muutmisest. Seega värvide tootmine algas just vajaduspõhiselt. Otsides aga täiuslikku dekoratiivvärvi jõuti arusaamisele, et ega olemasolevas valikus sellist piisavalt head kriitvärvi ei leidugi. Nõnda alustati tööd Inglismaa parimate laborantidega ning katsetati ja testiti korduvalt erinevad variante. Jäeti viimistletud esemeid nii vihma kui ja päikeselõõsa kätte, et testida nende pleekimis- ja niiskuskuskindlust.  Nõnda sündis Vintor Chalk Paint kriidivärv, mis katab puit-, klaas-, keraamika-, metall- ja kivipinnad. Sobib kanga ja naha viimistlemiseks.

 

Plökerdasime üheskoos terve pärastlõuna erinevaid detaile kausist toolini. Kes leidis, võttis kodust kaasa mõne eseme, mida värskendada soovis. Minu meelest leidub igas (suve)kodus mõni pildiraam, mööblitükk, aknaraam, uks vms, mis lihtsalt üle värvides, saab justkui ruumi rosinaks. Vaadake oma kodu ka kriitilise pilguga üle. Jane näiteks tassis oma lastetoast pisikese tooli, Sveta saabus üritusele kaenlas põrandalambi jalg. No väga lahedaid tulemusi saavutasid nendega. Efekt missugune!  Mõni madamm aga haaras hoopis räsituna näiva kandiku või küünlajala allahindlusriiulilt ja kokkuvõttes sai see hoopis uue hingamise ja väljanägemise. Allahindlusriiulisse seda küll igatahes enam panna ei raatsinud.

Vintro kriitvärvid ongi sellised toredad , mille puhul pole karta, et need riideid või muid pindasid lõplikult rikkuda võiksid.Põhimõtteliselt ei keela tootja seda isegi suhu toppimast, kuid mina ilmselt kõva häälega seda oma lastele siiski reklaamima ei hakkaks. :-)  Kärt, kes pidi peale tööpäeva lõppu sünnipäevale kiirustama oma kaunis kokteilikleidis, haaras pintsli ja vehkis tunni ajaga kaks tooli teist värvi. Tempo ja meisterlikkus olid sellised nagu igal õhtul ajaviiteks sellega tegeleks. Ei pannud ta põlle ette ega keeranud krunni pähe. Paar tundi hiljem viskas pintsli likku ja marssis kokteile jooma.

Veendusime, et nende värvidega on tõepoolest lihtne töötada. Kõik on riietelt, kätelt maha pestav, praktiliselt lõhnatu ning kuivab suhteliselt kiiresti. Samas katab aga värvitavat pinda erakordselt hästi. Pintseldasime meiegi katsetamise mõttes nii  metallile, klaasile kui ka eelnevalt värvitud puitpinnale. Erakordselt rõõmustav ja  tööprotsessi lihtsustav on tõsiasi, et vana värvi ei pea maha kraapima – uue kihi võib otse selle peale kanda. (Muidugi eelnevalt siiski pind puhtaks teha!) Kindlustamaks värvi kulumiskindluse ja vastupidavuse soovitas meie koolitaja katta värvikiht veel omakorda vaha või lakiga. Lakki just pindadel, kus kulumine suurem. Näiteks kummuti tasapinnad, aknalauad, lauaplaadid jne. Vertikaalsetel pindadel, kus erilist “nühkimist ” ei toimu, piisab läbipaistvast õrnast vahakihist.  Värvitoonid on meie pastelsed lemmikud ja hoolega kollektsiooni valitud. Igal värvil oma nunnu nimi, mis seda tooni erakordselt hästi iseloomustab

Esialgu võib ju hind veidi kallis tunduda, kui seda võrrelda ehituspoe värviletil pakutavaga, kuid kvaliteet, värvi kulu ning koostisainete puhtus on ka hoopis teisel tasemel.

Miks siis mitte rõõmustada jõulude saabudes iseenast või mõnda armsat sõpra, kinkides talle täiesti omamoodi uue vana omatehtud asja.

Kriitvärvid on Mustri salongis värskelt müügil ning saadaval on ka värvikaardid koos nende armsate ja tabavate nimedega, mida eelnevalt mainisin. :-)

Vintro Chalk Paint tuli maailmas turule märtsis 2015 .Tooted on saadaval 7 riigis , sealhulgas ka Eestis.

Vintro kriidivärvide värvitoonidega ja kasutusjuhendiga võimalik lähemalt tutvuda: http://www.muster.ee/tootegrupid/varvid/

Rõõm oli ilu luua! :-)

 

One thought on “Töötuba Vintro kriitvärvidega

  1. Tere!
    Kas te kriidivärvi koolitusi väljaspool oma salongi ka teete?

    Lugupidamisega
    Piret Kuutok
    Kohila Koolituskeskus

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga