post

Kuigi Mustrit teatakse peamiselt just väga romantilise kaubavaliku poolest, siis tegelikult on selle sitsi-satsi tagumises seinas peidus ka veidi rangema moega osa – @home.

Võibolla ma pole päris erapooletu siinkohal, sest @home on mulle endale nagu alati südamelähedasem tundunud ja ehk rohkem minu enda kodu kujundamist mõjutanud, kuid sellegipoolest – tegelikult on ju praegu sisustuses valdavalt hakanud figureerima just skandinaavia lihtne, karge ja rangema joonega disain. Loomulikult on läbi aegade alati olnud ja jääb ühe või teise stiili armastajaid, aga sellele vaatamata võib tõdeda, et paar aastat tagasi oli vaene väike @home varjusurmas, sest moes oli roos ja roosa. Mul on nii hea meel, et praegu saab jälle tõdeda, et see osa on veidi tasakaalustunud taas modernsema poolega.

Tumedaid värve seinas ei tasu karta!

Tumedaid värve seinas ei tasu karta! Nende taustal tuleb hele mööbel hästi esile.

@home´i madamm Katrin on nagu @home´i kangelanna ja tõeline daam selle parimas tähenduses, kes oma totaalses rahus mind ettevõtmistes tasakaalustab ja samas alati julgustab. Pole ühtegi toodet, mille ehk isegi 8 aasta tagust pärinemislugu ta ei teaks. Pole pisiasja, mille asukohta ta ei mäletaks.

Hommikul tööle tulles ta juba kaugelt tunnistab, et ühelt riiulilt on müüdud kaks vaasi ja akna alt põdramoluga padi. Peale põgusat süvenemist on tema mure kummutatud ja ikkagi selge, et padi osteti, mitte seda ei pannud hõlma alla mõni pikanäpumees. Kõik on korras seega ja päev võib rõõmsalt alata.

Ega fundamentaalsed asjad ei muutu. Vahel ma ikka plaksutan käsi, kui salongi uut kaupa laiali hakkan sättima. Hommikul ühest otsast alustades ja õhtul teises otsas lõpetades jäävad tuikavad jalad totaalselt tahaplaanile võrreldes rõõmuga, mida pakuvad valminud setting’ud ja kompositsioonid. Nendel hetkedel, kui kaupa tuleb rohkem ja toimetamist on salongis igapäevaselt palju, jäävad mu kodused mööblitõstmised kõik sinnapaika. Elan ennast välja tööl ja kõik kodused võivad ka rahulikumalt hingata.

@home esindab Mustri moodsamat poolt. Praegu moes olevat tööstuslikku, nn. taaskasutuse ja skandinaavia stiili.

Taasleitud vana.

Taasleitud vana.

Skandinaavia stiili iseloomustab eelkõige selle helgus ja kergus nii materjalide kui ka värvide osas. Puhtad jooned, maalähedased materjalid ja neutraalsed toonid on kõik ju tegelikult algselt inspiratsiooni saanud Põhjamaade kargest loodusest. Toonid võivad olla küll jahedad, kuid vormid sellevõrra jälle pehmemad ja laiahaardelisemad, kui oodata julgeks või oskakski.

Praegu ongi moes miksida kokku uut ja vana, rustikaalset ja eriti peent. Nõnda on võimalik saavutada mitmekihiline ja ajaloohõnguline interjöör.

Peamised värvid, mida kõige enam kasutatakse, on valged, murtud valged ja hallid toonid ning pehmed pastelsed pooltoonid loodusest. Aga väga lahe on lisada aktsendina ka ootamatult julgeid värvilaike.

Eestis ei kasutata skandinaavia stiili linnakodudes nii laialdaselt, kui näiteks Rootsis, kuid mõningate nüanssidega ruumi rikastades on võimalik jahedat ühetoonilisust interjööris pehmendada. Just näiteks eelnevlat mainitud julgete värvidetailidega (padjad, tekstiilid, valgustid,vaasid jne). Erineva tooni ja tekstuuriga/viimistlusega puidu kasutamine pehmendab samuti üldmuljet.

Muidugi on olulisi erinevusi, millest peab lähtuma salongi settinguid tehes või siis kodu kujundades. Dimensioonid on juba ruumilises mõttes täiesti erinevad. Oluline on siiski enda ja oma pere vajadusi ja eelistusi silmas pidada. Ja mitte karta ka julgeid lahendusi!!!!

Karge ja valge sööginurk

Karge ja valge sööginurk

Tapeet võib ju olla ka lausa musta-valge kirju, kui ta toetab sümmeetriat ja jääb heaks taustaks olulisele, mis seinale riputatakse ja tuppa paigutatakse.

Ühesõnaga, ma võin seal keset  @home´i hüpata ja kilgata palju tahan, aga lõppsõna jääb ikkagi meie kliendile.

Me püüame omalt poolt tuua välja parima ja teinekorda ka kõige äärmuslikuma lahenduse, et see point võimalikult nähtaval oleks, aga oma koju kasvõi ühte uue asja juurde ostes on ikkagi juba palju värskem tunne ja energia hakkab jälle kuidagi ruumis paremini liikuma. Asjad paigutuvad teistpidi ja paremini.

Näiteks oma esimeses postituses marokopärasest kandikust juttu tehes oli selge, et lillepott, mille ma pool aastat tagasi keldrisse tõstsin, on sinna justkui valatud detail. Ja pealegi omandas täiesti uue ilme mu ettekujutuses rullikeeratud kaltsuvaip kapi nurgas. No see oleks ka ideaalne seal kompotis.

Kandikut mul veel endiselt pole, aga no vaasi ja vaipa ei julge ka enam taaskasutusse tassida. Mine tea…äkki…

Uusi asju vanadega kombineerides , saavad olemasolevad detailid ka just kui uue hingamise. Ühesõnaga tulge ja inspireerige end. Koguge mõtteid ja viige midagi koju kaasa ka.

IMG_1538 IMG_1525 IMG_1521 IMG_1520 IMG_1519 IMG_1515 IMG_1509 IMG_1495

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga